Acteren

Actrice


"Die hoort thuis op de Toneelschool!" (Annemarie Oster)Arna is actrice in hart en nieren en staat vanaf 1998 al op de planken met uiteenlopende voorstellingen. Haar eerste 'officiële' voorstelling was "Dag Monster", daarna volgde al snel het Heijermans festival in Amsterdam, om vervolgens terecht te komen bij de meest gevarieerde gezelschappen. Spelen op locatie of in het theater, stil spel of fysiek, alles kan. In 2006 studeerde zij af aan de Acteerstudio in Den Haag, haar afstudeervoorstellingen "Macabere Kermis" en

"In de jungle van de steden" waren in meerdere theaters in Nederland te zien.

Tijdens het volgen van theateropleidingen en-of cursussen   kreeg zij onder andere les van Geert de Jong, Ria Marks, Bart Kiene, Paul de Leeuw, Nicolai van der Heijde, Alex Boon, Adelheid Roosen, Roelant Radier en vele, vele anderen.


Theater (maken) is voor Arna een middel om de mens even stil te laten staan bij (dagelijkse) gebeurtenissen, even te confronteren met emoties om vervolgens weer verder te gaan. Zij wil met haar theater een ervaring mee geven die kan verruimen, uitdagen, verstrooien en/of wakker schudden.


"Als ik een personage voorbereid, dan stel ik me zo voor dat het mijn nieuwe schaatspak is. Ik rek ‘m wat op, ik kijk of die goed past, ik beschadig ‘m hier en daar, maar ik herstel ‘m ook weer. Tot dat ik tevreden ben hoe mijn schaatspak zit."48hrs Rotterdam 2017

Buddy film.

Theatervoorstelling van  Hollands Glorie 2014; Emma twijfelt of ze het regentschap over haar jonge dochter en beoogd vorstin Wilhelmina wel op zich moet nemen. Moet ze zichzelf en bovenal Wilhelmina niet behoeden voor de last van de monarchie?

Kindervoorstelling van TG MAAR 2011 Dolcy&Grace is een fantasierijk verhaal waarin het leven van Grace verenigd wordt met de sprookjesachtige taferelen van pop Dolcy.

Theatervoorstelling van TG MAAR 2010

Hoe ver of hoe dichtbij licht de grens tussen normaal of gek zijn? Ank zit in de intieme wereld van haar huiskamer gevangen in wanen en hallucinaties. Met schaamteloze eerlijkheid leidt zij het publiek naar de ongemakkelijke positie van voyeur.

Dans theatervoorstelling  2008-2009.

Een voorstelling op lokatie over het fenomeen wachten,met als lokatie het station, en alle gevolgen van dien.Wat als je niet anders kan dan wachten?

In opdracht van OneMen 2007.

Een combinatie van theater, dans, multimedia en muziek met als doel de organisatie OneMen te ondersteunen.

Passie voor creativiteit.

Passie om te delen. 

Passie om verschil te maken.

Theatervoorstelling van TG ONS 2005.

Een absurde, humoristische en op halve waarheden berustte voorstelling over verlangens, liefde en een veilig onderkomen.

48hrs Rotterdam 2014

(Psycho) drama.

Nominaties voor  best use of character (Jessica Zeylmaker / Agnes Giesken) en Best Actress (Pieternel Bollmann)

Theatervoorstelling van Het Portret Spreekt 2014-2015

Het leven van Willem II in vogelvlucht. Van geboorte tot zijn sterven.

Dans-theatervoorstelling van MauraDanst 2011 Drie individuen die opzoek zijn naar een thuisgevoel. Het drietal maakt een fantasierijke reis in het zoeken naar veiligheid, eigenheid en de basale dingen in het leven.

Kindervoorstelling voor lageronderwijs van TG Veren In begrepen 2008-heden. Een voorstelling over pesten die als het ware langs verschillende pestsituaties zapt waarbij de pester de invalshoek is.

Theatervoorstelling van TG Jetzt 2007. Een luchtig, humoristisch stuk vol drama en tragiek, ofwel: sobere sereniteit en hilarische hysterie met een schrijnende ondertoon. Een theatervoorstelling over universele zaken als het toeval tegenover het noodlot. Als zulke dingen als noodlot en toeval al bestaan.

Tweede afstudeervoorstelling Acteer Studio 2006.

Het frivole en zwartgallige toneelstuk van de jonge Brecht (1923) in een café na sluitingstijd. Zuipend, lallend, schreeuwend en met een nuchterheid van een dronkaard reist men door de nacht alsof er geen morgen meer komt.

48hrs Breda 2014

Musical & Western

Winnaar Best use of genre

Nominatie Best use of character

Theatervoorstelling van Weerschijn 2012

Is coach Meindert er wel echt op uit om André en Dora uit hun relatiecrisis te helpen, veroorzaakt door hun overleden dochter?

Theatervoorstelling van Het Arsenaal i.s.m. TG Jetzt 2010

Een verhaal waarin Sofie’s vader, haar beste vriend, steun en toeverlaat, omkomt bij een tramongeluk. Een jaar later vindt iedereen dat ze het ‘een plek’ moet geven. Dat doet ze, op haar eigen manier.

Theatervoorstelling van TG Jetzt 2008.

Eenlocatievoorstelling in het kader van het religieus erfgoed.

Theatervoorstelling van Improduct 2007.

De 25ste verjaardag van Lotte wordt een avond vol intrige, stommiteiten, gekke situaties, verhulde familievetes, menselijke nieuwsgierigheid, anekdotes en verhalen.

Eerste afstudeervoorstelling Acteer Studio 2006. Een realistische en humoristische voorstelling over overleven in tijden van epidemieën.

Voor een foto/film impressie van de voorstellingen kijk je op

Foto en film